SIA “JAkmentins” ir reģistrēta 2023. gada 5. janvārī. Uzņēmuma pamatdarbība ir bāru darbība. Nostrādājot gadu bāra pakalpojumu sniegšanā, Jānis Akmentiņš ar savu komandu saprata, ka ir nepieciešams pasākumos nodrošināt arī ēdināšanu. Pateicoties ģimeņu, draugu atbalstam, tika sagatavots projekta pieteikums “SIA “JAmentins” street food pakalpojuma izveidošanai”, ko Reinis Ozoliņš godam noprezentēja. “Šobrīd varam teikt, ka esam jauns uzņēmums un vēl tikai mācāmies, un pamazām saprotam mūsu nozares knifus. Mēs esam mērķtiecīga, izglītota komanda, kas cenšas uzdevumus novirzīt tā, lai atspoguļotu katra stiprās puses. Jānis un Reinis komunicē ar klientiem pakalpojuma procesā, bet, savukārt, Sarmīte iet visu ceļu līdz pakalpojuma sniegšanai. Vasaras sezonas laikā uzņēmumā strādā vēl viens bārmenis,” pastāstīja Jānis Akmentiņš.
Realizējot pašvaldības atbalstīto programmu, Jānis Akmentiņš papildināja un dažādoja jau esošo uzņēmējdarbības pakalpojumu. kopējais pašvaldības grants ir 4964,88 euro, SIA “JAkmentins” nodrošināja vairāk kā 500,00 euro līdzfinansējumu. Lielākās iekārtas, ko iegādājās par pašvaldības finansējumu ir saldētava, ledusskapis, vīna skapis, eļļas fritieris, aergogrils, pannas, automātiskais kafi jas automāts, blenderis un cits mazvērtīgais inventārs.
“Ēdināšanas uzņēmumiem ir jāievēro arī visas Pārtikas un veterinārā dienesta prasības. Mūsuprāt, prasības ielu tirgošanā ir izpildāmas. Svarīga tīrība, pozīciju nodalīšana, kārtība. Svarīgi atcerēties, kad atver kādu ēdiena vai dzēriena trauku, tad veikt marķēšanu – uzrakstīt, kad tas ir atvērts, lai varētu izsekot derīguma termiņiem. Ieviesta arī sistēma, lai spētu izsekot līdzi atlikumiem. Strādājam ar kases aparātu un nodrošinām termināli, lai ikviens var norēķināties par ēdieniem un dzērieniem ar karti,” detalizēti pastāstīja Sarmīte Akmentiņa.
SIA “JAkmentins” darbības mērķis ir nodrošināt ēdiena pagatavošanu no vietējiem produktiem. Iegādājās ķiplokus un kartupeļus no Lazdukalna pagasta zemniekiem. Nākotnē plāno pilnveidot ēdienkarti un izmantot arī z/s “Kotiņi” saražoto graudaugu produkciju. “Mums nākotnes plānu ir daudz, vienu no tiem jau šogad realizējam un šobrīd sākam darboties kā ēdinātāji bērnu ballītēs, kur ir izstrādāta speciāla koncepcija ēdieniem un dzērieniem. Nākotnē būtu nepieciešams iegādāties ceļojošo ēdināšanas busiņu, piekabi, ģeneratorus, lai nodrošinātu nepieciešamo jaudu ēdienu pagatavošanai. Vairāk plānojam piedalīties āra pasākumos, bet, ja būs pieprasījums, varam nodrošināt bāru un ēdināšanu arī telpās. Šogad pieprasīts bija šašliks un bērniem frī kartupeļi. Daudz klientu mums aizveidojies Gulbenes novadā. Pamazām arī nākam iekšā savā novadā. Ļoti veiksmīga sadarbība izveidojās ar Rugāju Tautas namu, bērnu pasākumu parka teritorijā. Par savu uzņēmumu esam izveidojuši mājas lapu un profilus sociālajos tīklos Instagram un Facebook – “BĀRS Divarpus vīri”, kur var iepazīties ar ēdienkarti, dzērienu kartēm un aktuāliem jaunumiem saistībā ar mums. Sociālajos tīklos nemainījām nosaukumu, jo esam pazīstami kā “BĀRS Divarpus vīri,” pastāstīja Jānis un Sarmīte.